設為首頁收藏本站76Youtube 頻道

Post76影音玩樂

搜索
樓主: wil-wil

[討論] 一個乜野嘅展覽會先真正吸引到 76 友呢? (針對軟硬件討論)

16萬

鉑金玩家

76 榮譽影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章76 精選榮譽會員勲章

票已經投了...好問題:我自己都值得思考下
..

評分

參與人數 1威望 +5 金錢 +5 收起 理由
wil-wil + 5 + 5 多謝支持

查看全部評分

研究-係我終生興趣
黑膠唱盤: Pro-Ject 2Xperience
CAS: CA851N
2ch amp: Luxman L-350AII Class A
9.1 AV system: LG 55, Pioneer BDP & SC-LX86, Velodyne SPL-800i, XPA-5, Energy Veritas V-6.3 x Mirage OS3

2萬

43萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章

samyiu 發表於 2018-8-20 14:49
賣家有錢賺
買方有錢比
咁就吸引啦 !

如果單順咁唸,做一個展銷會出黎已經可以!! 問題係搞都要乎合 76 玩家嘅喜好,咁先做到 win、win、win ~ 代理、玩家得益之餘,仲配合埋一班嘅伙伴、盟友支援撐場,呢個展最終目的先係真正惠及一班真正喜歡玩影音嘅人,況且照顧新手玩家嘅活動 76 做唔少,無咁多人加入,個市場唔夠大,結果有幾好嘅影音產品都輪唔到香港玩家玩到,所以搞都到唸啲好玩野出黎!!

17萬

三潮玩家

76 榮譽影音勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章十週年永遠榮譽會員勲章金耳朵基本學員

最好有野玩, 有野學, 有野試, 有野買...

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +10 收起 理由
chong9 + 10 絕對認同
wil-wil + 10 + 10 多謝支持!!

查看全部評分

我就係一直在線的赤貧
LG OLED65C7P, Yamaha RX-V3900, Ediscreation EC-5
Oppo 203 (老虎魚LPS 數字高級版)
JBL Studio 580, JBL Studio 520C, JBL Control X, Mirage OMNI FX, REL T9
Sine 30A, Talisman

13萬

禁止發言

簽名被屏蔽

2萬

43萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章

samyiu 發表於 2018-8-20 18:08
好偉大呀 !  

咁唔係展銷啦   , 不如攪個展覽會, 叫各位師兄去純欣賞器材 , 現場AB比 ...

與偉大又無乜野關系!! 展銷呢部份就緊睇投票就感覺到好多 76 嘅朋友都想有,所以理論上唔少得;試玩體驗都好,大家係 76 都習以為常,AB Test 更加係好多人嘅喜歡做野黎,點玩到又做得好就要好好唸下!!

6萬

黃金玩家

要整啲超初入門影音野,,,吸引啲成日覺得av野好貴既人,,,,慢慢引呢班人入局,,,,哈哈
(我都係超初級入門人仕)

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
wil-wil + 10 + 10 多謝保貴意見!!!

查看全部評分

2萬

43萬

副版管

se人 發表於 2018-8-20 20:22
要整啲超初入門影音野,,,吸引啲成日覺得av野好貴既人,,,,慢慢引呢班人入局,,,,哈哈
(我都係超初級入門人仕) ...

照顧入門嘅朋友其實 76 都好希望做得到,所以一路多多少少都有做!! 因為自己都入門過,係會好多野好想玩或好多野好問但唔識問,不過又唔係話什麼 "慢慢引呢班人入局",最緊要真係用心去玩去研究,咁先有意義!! 我地係要玩好自己喜歡玩嘅野,唔係比野玩,比人玩,唔係比盡玩得再叻都無用!!

12萬

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我覺得如Post76開AV展的話 , 就要制作一隻AV示範影碟(購入場券付送) , 就像我們平日參加76體驗活動 , 都好想抽到示範碟一樣 , 那就更開心了 !

評分

查看全部評分

28萬

黑鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章76 精選榮譽會員勲章

已投票,支持!

評分

參與人數 1威望 +5 金錢 +5 收起 理由
wil-wil + 5 + 5 謝謝!!

查看全部評分

6萬

黃金玩家

我覺得係要有啲用中或低價機,或比較大路既機組成既音響陣容,教授如何調聲或擺位,咁對大家先有用;
全部都係天價(數十萬隻AMP或SPEAKER),睇完都只覺得離地,冇乜得著。

評分

查看全部評分